Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 15 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – Oulussa seit­se­män ja Ka­la­joel­la neljä uutta tar­tun­taa

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 15 uutta koronavirustapausta, kertoo THL. Uusista tartunnoista seitsemän on Oulussa.

Oulun lisäksi koronatartuntoja on todettu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä neljä Kalajoella, yksi Iissä, yksi Sievissä, yksi Muhoksella sekä yksi Ylivieskassa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu tähän mennessä yhteensä 2 139 tartuntaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja on todettu kolme, joista kaksi Torniossa ja yksi Keminmaassa. Länsi-Pohjassa on todettu koronaepidemian aikana 453 tartuntaa.

Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja oli myös kolme, joista kaksi kirjattiin Rovaniemellä ja yksi Sallassa. Lapissa tartuntoja on tähän mennessä todettu 431.

Kainuussa ei todettu tänään uusia koronavirustartuntoja. Kainuussa tartuntoja on todettu koronaepidemian aikana  tähän mennessä 214 kappaletta.

Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on tällä hetkellä koronavirustaudin vuoksi hoidossa 15 ihmistä, joista kahdeksan potilasta erityissairaanhoidossa, viisi terveyskeskushoidossa ja kaksi tehohoidossa. Oysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Kainuun sairaanhoitopiirit.

Koko Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin torstaina yhteensä 444. Tartuntoja on todettu koko epidemian aikana Suomessa 46 493 tapausta.

THL raportoi torstaina myös kolmesta uudesta koronavirustautiin liittyvästä kuolemasta. Tähän mennessä tautiin on kuollut Suomessa 688. Oysin erityisvastuualueella koronakuolemia on kirjattu 32 kappaletta.

Uutista päivitetty 15.23 tiedoilla uusista koronakuolemista ja sairaalahoidossa olevista potilaista.