Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tu­han­sia ta­louk­sia ilman sähköä Poh­jois-Poh­jan­maal­la, Kai­nuus­sa ja Koil­lis­maal­la – on­gel­mat jat­ku­neet tiis­tai-il­las­ta kes­ki­viik­ko­päi­vään saakka

Sähkönjakelussa esiintyi vikoja laajoilla alueilla tiistai-iltana ja keskiviikon vastaisena yönä. Sähköt olivat keskiviikkoaamunakin poikki yhä tuhansista talouksista.

Sähköverkkoja on saatu korjattua, mutta ongelmat olivat edelleen laajoja pitkälle keskiviikkopäivään saakka. Puoli kahden aikaan päivällä sähköttömiä asiakkaita oli Utajärvellä 852, Kuusamossa 714, Pudasjärvellä 820 ja Taivalkoskella 760. Puolangalla sähköt olivat poikki 337 asiakkaalta.

Pahimmillaan sähköt olivat poikki Kuusamossa yli 2800 asiakkaalta.

Vaalassa oli pahimmillaan sähköttömänä 2 015 taloutta ja Siikalatvalla pahimmillaan 1 917 taloutta. Luvut ovat peräisin Energiateollisuuden valtakunnalliselta Sähkökatkokartta-sivustolta.

Oulun seudun sähköstä kerrottiin illalla, että katkokset johtuvat myrskyn aiheuttamista vaurioista. Puita oli kaatunut sähkölinjoille ja tuhoja paikallistettiin ja korjattiin. Tämä tarkoittaa linja kerrallaan raivaamista maastossa. Arviota ongelmien kestosta oli tuolloin yhtiön tiedotuksen mukaan vaikea antaa.

Myrskytuhot katkoivat sähköjä myös Kainuun maakunnan puolella, jossa esimerkiksi Suomussalmella oli pahimmillaan sähköttömänä 2 436 asiakasta.

Päivitetty kello 23.02, 06.35 ja 13.28 (23. kesäkuuta) uusimmilla luvuilla ja Oulun seudun sähkön tiedoilla.