Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tun­tei­ta nos­tat­ta­via yri­tys­uu­ti­sia

Pääkirjoitus

Viikon sisällä Siikajokilaakson levikkialueella on toteutunut kaksi ihmisiä puhuttavaa ja suuria tunteitakin herättävää yritystoimintaan liittyvää asiaa.
Perjantaina Siikalatvan kunta julkisti tiedon, että kaksi vuotta sitten Siklaelementtien käyttöön valmistunut, mutta jo tänä kesänä vapautuneeseen tehdaskiinteistöön on saatu uusi vuokralainen.
Tuotantotiloihin perustettavan heinäjalostamon arvioidaan tuovan tehdastyöpaikkoja, mutta myös kovan kysynnän Siikalatvalla ja lähipitäjissä kasvatettavalle nurmelle ja heinälle.
Toimitilat rakennuttaneen Siikalatvan kunnan tytäryhtiö Tuohisentteri Oy:n johto sekä kunnan luottamus- ja virkahenkilöt ovat ponnistelleet uuden toimijan tiloihin saamiseksi.
Aihetta iloon on, mutta tunnelma kuntalaisten keskuudessa on vasta varovaisen toiveikas. Toivoa on, että toisella yrittämällä halliin saadaan työtä tuova, pysyvä ja maksukykyinen yritys. Uusi vuokralainen saatiin onneksi nopeasti kiinteistöön, jonka rakentamiseen otetussa 3,2 miljoonan euron lainassa Siikalatvan kunta on päätakaaja.Maanantaina kuultiin, kuinka muuttunut maailmantilanne on johtanut siihen, että yli 50 vuotta sitten Pyhännälle perustetun Pyhännän Puunjalostus Oy:n talotehdas on hakeutunut konkurssiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.