Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uu­dis­ta­va viljely pitää pel­lois­ta huolta – "Ei meillä peltoja ole siksi, että siellä voisi tehdä jotakin kivoja ym­pä­ris­tö­jut­tu­ja, vaan en­si­si­jas­sa siksi, että siellä kas­va­te­taan ruokaa"

Tavoitteena on maaperä, joka toimii niin hyvin, että samalta pellolta pystytään saamaan hyviä satoja, satovarmuutta, hiiltä maahan ja parannettua vesitaloutta.

Uudistava viljely hillitsee ilmastonmuutosta ja parantaa maan kasvukuntoa on yksinkertaistettu tiivistys Baltic Sea Action Groupin (BSAG) projektijohtaja Eija Hagelbergin alustuksesta.

Hagelberg oli yksi puhujista Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja BSAG:n yhteisesti järjestämässä Peltopäivässä Ruukin tutkimusasemalla tiistaina.

– Uudistavan viljelyn tarkoitus on parantaa maatalousekosysteemiä kaikin keinoin. Ajatus on, että pistetään pellot parempaan kuntoon tuleville sukupolville, Hagelberg kiteyttää asian.

Tavoitteena on pystyä vastaamaan haasteisiin, jotta pystyisimme huolehtimaan ensisijaisesti pelloista ja samalla luonnon monimuotoisuudesta, mutta esimerkiksi BSAG:ssakin katsotaan, että ruoantuotanto on ykkösasia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.