Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uusi ala, vi­reyt­tä pi­tä­jään

Ruukin maaseutuopistossa alkaa klinikkaeläinhoitajan koulutus, josta on jatko-opintomahdollisuudet jopa eläinlääkäriksi. Kiinnostavat ja monipuoliset koulutusmahdollisuudet tuovat elinvoimaa kuntiin.

Pääkirjoitus

Haastattelin taannoin loppukeväästä Hertta Pesosta, joka oli valmistumassa Ruukin maaseutuopistosta eläintenhoitajaksi. Hän kertoi tuolloin olevansa kiinnostunut opiskelemaan klinikkaeläinhoitajaksi.

Tänä syksynä Ruukin maaseutuopistolla alkaakin täysin uutena juuri klinikkaeläinhoitajan koulutus. Esimerkiksi juuri eläintenhoitajan pohjakoulutuksesta on hyötyä klinikkaeläinhoitajaksi hakiessaan. Aivan peruskoulupohjalta ei kyseisiin opintoihin voikaan hakea.

Avoimeksi jäi, opiskeleeko klinikkaeläinhoitajaksi juuri Pesonen, mutta tulijoita varmasti riittää. Pohjois-Pohjanmaalla ei nimittäin ole vielä ainuttakaan klinikkaeläinhoitajan koulutusta tarjoavaa oppilaitosta, joten olettaa voisi Ruukin maaseutuopistoon olevan tulijoita.

Uuden koulutussuunnan avautuminen Ruukin maaseutuopistossa tuo oppilaitoksesta todennäköisesti entistä houkuttelevamman hakuvaihtoehdon.

Houkutteleva ala tuo Ruukin maaseutuopistoon motivoituneita oppilaita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.