Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Uusi ko­ro­na­ta­paus Sii­ka­joel­la – RAS:n alueel­la kah­dek­san

Siikajokilaakso
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on viisi sairaalahoitoa tarvitsevaa koronapotilasta. Heistä 90 prosenttia ei ole saanut yhtään rokoteannosta. Arkistokuva
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on viisi sairaalahoitoa tarvitsevaa koronapotilasta. Heistä 90 prosenttia ei ole saanut yhtään rokoteannosta. Arkistokuva
Kuva: Kirsi Junttila

Tiistaina 17. elokuuta tietojen mukaan on Siikajoella havaittu yksi koronatapaus lisää. Pyhännällä ja Siikalatvalla ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kahdessa viikossa Siikajoen tilanne on muuttunut 20 uudella tapauksella. Epidemian aikana on Siikajoella todettu nyt kaikkiaan 40 koronatartuntaa.

Tiistaina 17. elokuuta Raahen alueella todettiin ahdeksan varmaa positiviista koronatapausta, joista yksi poiki joukkoaltistumisia Koivuluodon koulun kampuksen toimipisteellä Rantakadulla Raahessa.

Raahen hyvinvointikuntayhtymän (RAS) mukaan tapauksista viisi on kirjattu Raaheen kaksi Pyhäjoelle ja yksi Siikajoelle. Tapausten jäljitystyö on käynnissä ja mahdolliset altistuneet saavat tiedon asiasta normaalin käytännön mukaisesti.

Koska positiivisia koronatapauksia ja altistumisia tulee viikoittain lisää, epidemiatilanne kannattaa ottaa vakavasti. Koronasuosituksissa annettuja ohjeita muun muassa kasvosuojuksen käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä on syytä noudattaa, tiedottaa RAS.

Koko Pohjois-Pohjanmaalla on 18. elokuuta todettu 39 koronatartuntaa. Maakunta on epidemian kiihtymisvaiheessa. Viruksen ilmaantuvuus maakunnassa on edellisten 14 vuorokauden aikana 150,2 per 100 000 asukasta.

Sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta. Heistä noin 90 prosenttia ei ole saanut yhtään rokoteannosta.