Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­pos­tia: Saa­vu­tet­ta­va kou­lu­tus toimii ha­jau­te­tus­ti

Koulutusjärjestelmä luo tiedon ja taidon alat ylittävää ja yhdistävää osaamista. Koulutuspoliittiset ratkaisut tukevat tulevaisuustaitojen, kuten luovuuden, ongelmanratkaisutaitojen, ja kriittisen ajattelun halun vahvistumista.

Tasa-arvoisessa Suomessa luodaan mahdollisuuksia vahvalla koulutusjärjestelmällä, niin perusasteelta aina korkeakouluihin asti. Siksi koulutuspäätösten pitkäaikaisena ohjaavana periaatteena täytyy olla koulutuksen saavutettavuus hajauttamisen kautta, sekä tutkittu, punnittu tieto. Sijainti ei ratkaise tieteen tai koulutuksen tasoa.

Uudistumiskykyinen sivistysjärjestelmä varmistaa kyvyn ennakoida muutoksia yhteiskunnassamme ja reagoida niihin viisaasti. Opetus, tiede, taide, kulttuuri, liikunta ja urheilu rakentavat koko yhteiskunnan hyvinvointia ja henkistä kriisinkestävyyttä. Sivistysjärjestelmän luoma pääoma auttaa myös ehkäisemään kriisejä. Sivistynyt kansakunta ei ole haavoitettavissa disinformaatiolla, eli väärällä tiedolla, jolla halutaan tarkoituksellisesti aiheuttaa vahinkoa, saati sitten yksinkertaistavalla populismilla.

Se, että koulutus on hajautettua, voi vastata alueellisesti mahdollistavasti työvoiman kysyntään, ja tukea ajatusta koko Suomen asuttamisesta sekä elinvoimasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.