Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­pos­tia: Suden paikka ei ole ko­ti­pi­has­sa tai tuo­tan­to­ra­ken­nuk­sis­sa

Meille pohjoisen ihmisille erämaa ja luonto ovat tuttuja, eivätkä sen asukkaat ole meille vieraita. Siksi tiedämme, että susien ja ihmisten ei kuulu asua lähietäisyydellä. Suden paikka ei ole pihapiirissä tai tuotantorakennuksissa, vaan kaukana erämaassa. Yksikin suden suuhun päätynyt lehmä, lammas tai koulutettu metsästyskoira on liikaa. Tästä syystä tarvitaan hallittua ja vastuullista kannanhoidollista metsästystä, jolla ennaltaehkäistään häirikkösusien esiintymistä.

Hallitusti toteutettuna kannanhoidollinen metsästys palauttaa susilaumoihin luontaista pelkoa ihmistä kohtaan. Tasapainon palauttaminen on välttämätöntä kotieläinten vuoksi, jotka ovat paikoin todella stressaantuneita pihapiiriin ja tuotantorakennuksiin kuulumattomista vieraista.

Eduskunnassa otettiin susiasioiden tiimoilta edistysaskelia vaalikauden aikana. Suden kannanhoidollista metsästystä ajanut kansalaisaloite sai aikaan muutoksia metsästyslakiin. Susien ja muiden lajien kannanhoidollista metsästyksen sääntelyä selkeytettiin. Itse äänestin niin kansalaisaloitteen kuin metsästyslain muutoksen puolesta.

Laillinen ja hallittu metsästys on järjen ratkaisu, jolla estetään tilanteet, joissa kotiaan ja omaisuuttaan suojelevasta metsästäjästä tehdään oikeusmurhan uhri.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.