Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­pos­tia: Suomen tulee har­joit­taa ak­tii­vis­ta ulko -ja tur­val­li­suus­po­li­tiik­kaa

Turvallisuuspoliittinen tilanne on nyt kireämpi kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen. Siihen liittyvät riskit on otettava vakavasti. Emme kuitenkaan saa kääntyä sisäänpäin.

Epävarmassa kansainvälisessä tilanteessa on tärkeää, että Suomi on aktiivinen toimija globaalisti. Turvallisuuttamme vahvistaa kansainvälisten sopimusten, rakenteiden ja ihmisoikeuksia turvaavien mekanismien kunnioittaminen. Suomen ja Ruotsin Nato jäsenyys vahvistaa Itämeren ja Pohjois-Euroopan turvallisuutta.

Vastuu Suomen puolustuksesta on meillä itsellämme ja on tärkeää, että säilytämme ja kehitämme yleistä asevelvollisuutta, maanpuolustuksemme kulmakiveä.

Maamme varusmiespalvelu on ainutlaatuinen, eikä vastaavaa mallia löydy juurikaan muista maista. Suomen ulkopolitiikan tulee perustua ihmisoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseen. Meidän on oltava valmiina reagoimaan ja torjumaan erilaisia hybridivaikuttamisen keinoja.

Seuraavalla hallituksella on edessään tärkeitä ja myös haasteellisia turvallisuuspäätöksiä, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että RKP on myös jatkossa päättämässä maamme puolustuspolitiikasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.