Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­pos­tia: Va­lin­nat pe­rus­tu­vat ar­voi­hin

Aikoinaan Kuopiossa Valtion Pelastusopistossa päällystökurssilla opiskellessani yliopettaja Pekka Rantala johtamistaitoa opettaessaan opetti meille silloin vielä nuorille miehille, että “kaikki valintamme perustuvat arvoihin ja arvostuksiin”. Tuolloin tuo opetus oli omassa mielessäni opetusta muun opetuksen joukossa, eikä tuo nuoressa miehessä tuolloin juurikaan ajatuksia herättänyt, mutta jostakin syystä tuo opetustilanne ja tuo lause ovat kuitenkin pysyneet muistissani tuosta hetkestä pian jo neljännesvuosisadan.

Siis kaikki valintamme perustuvat arvoihimme ja arvostuksiimme. Teemme päivittäin jokainen kohdallamme valintoja, toiset enemmän ja toiset vähemmän ja kaikkien näiden pientenkin valintojen taustalla vaikuttavat arvomme ja arvostuksemme. Ostammepa sitten talon tai kaadamme kahviimme maitoa, valintaamme vaikuttaa se mitä eri asioita valinnassamme painotamme ja arvostamme.

Yhteiskuntamme kannalta elämme parhaillaan tärkeiden valintojen aikaa. Neljän vuoden välein meiltä kysytään kenelle me uskomme vastuun meidän kaikkien yhteisten asioiden hoitamisesta ja tulevaisuuden ratkaisuista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.