Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Va­rau­tu­mi­sen uusi ”työ­ka­lu” hel­pot­taa omaa pär­jää­mis­tä säh­kö­kat­kos­sa – tar­kis­ta ko­ti­va­ra ja tehkää va­rau­tu­mis­kä­ve­ly

Etukäteisvarautuminen ja myös oman mukavuuden varmistaminen tekevät talven sähkökatkoista miellyttävämpiä.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tiedottaa, että varautumiskävely on yksi tapa varmistaa, että jokainen perheenjäsen löytää sähkökatkossa tarvittavat asiat helposti. Sähkökatko voi sattua silloinkin, kun lapsi on yksin kotona.

Etukäteen tehty varautumiskävely auttaa pimeässä tavaroiden löytämistä. Se voi myös helpottaa henkisesti talven mahdollisiin sähkökatkoihin suhtautumista.

Varautumiskävelyssä on kyse siitä, että kävellään kotona katsomassa, mistä löytyvät esimerkiksi paristokäyttöinen radio ja pullovesi sekä muut sähkökatkoissa tarvittavat tavarat. Idea on tuttu työpaikkojen turvallisuuskävelyistä, mutta nyt lähtökohtana on varautuminen. Kävelyn aikana huomataan myös, puuttuuko jotain.

– Moni kyllä tietää, että kotona on jossain taskulamppu tai paristoja, mutta löytyvätkö ne helposti hämärässä muiden tavaroiden joukosta? Entä onko retkikeitin kotona vai mökillä? Varautumiskävelyn aikana asia voidaan varmistaa ajoissa valoisaan aikaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.