Ve­si­va­hin­ko­tar­kas­ta­ja­na esiin­ty­neet anas­ti­vat Py­hän­näl­lä omai­suut­ta – poliisi kaipaa ha­vain­to­ja viime yöltä

Pyhäntä
Poliisi kaipaa havaintoja viime yönä, puolen yön jälkeen Pyhännällä liikkuneista, vanhuksen asuntoon vesivahinkotarkastajina esiintyen menneistä miehistä.
Poliisi kaipaa havaintoja viime yönä, puolen yön jälkeen Pyhännällä liikkuneista, vanhuksen asuntoon vesivahinkotarkastajina esiintyen menneistä miehistä.
Kuva: Sari Kihnula

Vesivahinkotarkistajana esiintyneet kaksi miestä pääsivät vanhuksen asuntoon ja anastivat asunnosta lompakon ja muuta omaisuutta.

Varkaus tapahtui Pyhännän keskustassa keskiviikkoa vasten yöllä 29. syyskuuta kello 00.30–00.40 aikoihin.  Miehet olivat tulleet noin kello 00.30 aikaan jo nukkumassa olleen vanhuksen rivitaloasunnon oven taakse ja soittaneet ovikelloa.

Miehet olivat esittäneet saaneensa tiedon asunnossa olleesta vesivahingosta, mitä he olivat tulleet tarkistamaan. Toisen miehistä tarkistaessa kaikki asunnon tilat, toinen oli onnistunut anastamaan sinä aikana vanhuksen omaisuutta. Miehet olivat puhuneet selvää suomea.

Toinen miehistä oli ollut noin 180 senttiä pitkä, normaalivartaloinen ja hänen yllään oli ollut musta pipo, musta kasvomaski, sekä keltainen huomioliivi. Miehellä oli ollut ikää noin 20–30 vuotta. Toinen miehistä oli ollut keski-ikäinen, tummempi-ihoinen, noin 170 senttimetriä pitkä, pyöreäkasvoinen ja hieman tukeva. Tällä miehellä oli ollut tummat siistit vaatteet, suorat housut, tumma lippalakki ja hänellä ei ollut kasvomaskia.

Miehet ovat olleet ilmeisesti liikkeellä henkilöautolla, mistä ei ole saatu tarkempia tietoja.

Poliisi pyytää Pyhännän keskustan alueella noihin aikoihin liikkuneilta kansalaisilta vinkkitietoja oudoista liikkujista.

Tiedot voi ilmoittaa Haapajärven poliisipäivystyksen numeroon 0295 464 265 tiistaisin ja perjantaisiin tai Ylivieskan poliisipäivystykseen numeroon 0295 416 409. Ylivieskan toimipiste on suljettu torstaisin. Vihjeitä voi ilmoittaa myös Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194.