15 ko­ti­hoi­don asia­kas­ta al­tis­tu­nut ko­ro­nal­le Ruu­kis­sa, ja hen­ki­lö­kun­taa siihen päälle – jou­kos­sa monta ro­kot­ta­ma­ton­ta

Siikajoki
Rokottamattomia ihmisiä on altistunut koronalle Ruukissa.
Rokottamattomia ihmisiä on altistunut koronalle Ruukissa.
Kuva: Santeri Matero/Arkisto

Kotihoidon asiakkaita on altistunut koronalle Ruukissa, Siikajoella. Koronapositiivinen kotihoidon työntekijä on työskennellyt Ruukissa kotihoidon asiakkaiden parissa viime perjantain ja sunnuntain välisenä aikana, eli 1.-3. lokakuuta.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedotti tilanteesta keskiviikkona iltapäivällä.

Hoitaja ennätti käydä viikonvaihteessa kaikkiaan 15 kotihoidon asiakkaan luona. Sen lisäksi hoitaja altisti kahdeksan hyvinvointikuntayhtymän henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä, joista kaksi on rokottamattomia.

– Ikävää tapauksessa on se, että altistuneista kotihoidon asiakkaista peräti kuusi ei ollut ottanut koronarokotetta. Kaikki rokottamattomat altistuneet on asetettu karanteeniin, hyvinvointikuntayhtymän tiedotteessa todetaan.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on suositellut ja suosittelee vahvasti henkilöstöään ottamaan koronarokotteen. Työnantajalla ei kuitenkaan ole oikeutta kysyä työntekijöiltään, että ovatko he ottaneet rokotteen. Työntekijöitä ei voi myöskään velvoittaa ottamaan koronarokotetta.

Hyvinvointikuntayhtymästä tähdennetään, että on myös erittäin tärkeää huolehtia, että kaikki riskiryhmiin kuuluvat saavat koronarokotteen.

Ruukin tapauksessa kaikki karanteeniin määrätyt on tavoitettu. Muiden altistuneiden kontaktointi jatkuu vielä ainakin tänään keskiviikkona.