Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

AVI kielsi Poh­jois-Poh­jan­maal­la kaikki ylei­sö­ti­lai­suu­det vuoden loppuun saakka – jouluna on lupa mennä kirk­koon. Kirk­ko­koh­tai­set osal­lis­tu­jien enim­mäis­mää­rät käy­tös­sä

Siikajokilaakso
AVIn määräämä kokoontumiskielto ei koske jumalanpalveluksia. Pyhännän, Siikalatvan ja Siikajoen kirkoissa on käytössä loppuvuoden kirkkokohtaiset kokoontumismäärät. Revonlahden kirkkoon saa tulla enintään 65 henkilöä.
AVIn määräämä kokoontumiskielto ei koske jumalanpalveluksia. Pyhännän, Siikalatvan ja Siikajoen kirkoissa on käytössä loppuvuoden kirkkokohtaiset kokoontumismäärät. Revonlahden kirkkoon saa tulla enintään 65 henkilöä.
Kuva: Sari Kihnula

Pohjois-Suomen AVI on tehnyt 22. joulukuuta päätöksen, jolla kielletään Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 23.–31.12.2021.

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan kyseisenä aikana sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voidaan ottaa kokoontumisrajoituksista huolimatta enintään 1/4 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Siikalatvan seurakunnassa jumalanpalvelukset voidaan toteuttaa jouluaikana kirkkokohtaisin rajoituksin. Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin osallistujien enimmäismäärät ovat  Pulkkilan kirkkoon 130 henkeä, Piippolan kirkkoon 75 henkeä, Pyhännän kirkkoon 90 henkeä, Kestilän kirkkoon 100 henkeä ja Rantsilan kirkkoon 150 henkeä.

Seurakunnassa noudetaan asiakas- ja yleisötilojen käytössä tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia. Osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja heille annetaan mahdollisuus riittävän etäisyyden ylläpitämiseen.

Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. Kirkoissa on käytössä joka toinen penkkirivi. Tarvittaessa seurakuntalaiset ohjataan kirkon eri osiin, jotta etäisyydet voidaan pitää.

Sanan kuulolle on mahdollista päästä myös kotoa käsin. Pulkkilan kirkossa järjestettävät jumalanpalvelukset lähetetään nettiradion kautta. Lisäksi jokaisena pyhänä striimataan vähintään yksi jumalanpalvelus sekä mahdollisuuksien mukaan valinnaisia tilaisuuksia.
Seurakunnan nettisivuja seuraten näkee, mitä jumalanpalveluksia tai muita seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia striimataan.

Raahen seurakunnan joulun sekä uuden vuoden ajan jumalanpalveluksissa ja hartauksissa sekä kirkollisissa toimituksissa kuten kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen otetaan käyttöön rajoitus, jonka mukaan tilaan otetaan enintään 1/4 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Rajoitus on voimassa 5.1.2022 saakka.

Jouluajan sekä uuden vuoden seudun jumalanpalvelukset toteutetaan sanajumalanpalveluksina eli messuja ei kyseisellä ajanjaksolla järjestetä.

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin osallistujien enimmäismäärät ovat  Siikajoen kirkkoon 105 henkeä, Revonlahden kirkkoon 65, Paavola kirkkoon saliin 75 henkilöä ja lehterille 15 henkilöä.

Paavolan seurakuntakodin salissa saa  olla koolla 45 henkilöä ja kahviossa 20 henkilöä, Ruukin seurakuntakodissa 30 henkilöä, Revonlahden seurakuntakodissa 35 henkilöä ja Siikajoen pappilassa  30 henkilöä.

Paavolan ja Siikajoen jouluaaton hartaudet sekä joulupäivän jumalanpalvelukset kuuluvat nettiradiosta suorina lähetyksinä seurakunnan nettisivujen kautta. Lisäksi seurakunnan YouTube-kanava välittää joulun jumalanpalveluksia.

Tarkennettu 23.12. kello 12.15 Siikalatvan seurakunnan nettilähetyksiä.