Pyhännällä juhlittiin: Py­hän­nän ikioma kiek­ko­hel­mi olisi suih­ku­läh­teen­sä an­sain­nut

Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Tilaajille

Hen­ki­lös­tö, so­pi­muk­set, irtain ja vastuut jonoon

Monen muun kunnan tavoin Siikajoen kunta listasi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen henkilöstöään, irtainta omaisuuttaan ja vastuitaan osana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueeseen siirtymistä.

Siikajoki
Siikajoen työpajoilta siirtyy Pohjois-Pohjamaan hyvinvointialueelle viidet kangaspuut ja viisi kannettavaa tietokonetta.
Siikajoen työpajoilta siirtyy Pohjois-Pohjamaan hyvinvointialueelle viidet kangaspuut ja viisi kannettavaa tietokonetta.
Kuva: Sari Kihnula/arkisto

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelussa on menossa valtaisa rutistus kun kaikkien 30 kunnan sote- ja pelastustoimen tekijöitä, henkilöstöstä käytössä oleviin kiinteistöihin ja vastuisiin kartutetaan. Nyt ei laiteta lusikoita jakoon, vaan hyvinvointialueilla katsotaan selvitysten perusteella, mitä otetaan käyttöön, kun sote- ja pelastustoimen järjestämisvastuut siirtyvät ensi vuoden alusta koko maassa 21 hyvinvointialueelle.

Aikataulut ovat tiukat, sillä jo helmikuun loppuun mennessä kuntien on kasattava omat tietopakettinsa, mutta sitä on mahdollista täydentää kesäkuun loppuun mennessä. Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvointialueen aluevaltuusto päättää kunnan tai kuntayhtymän selvityksen perusteella 31.3. irtaimen omaisuuden, lomapalkkavelan, sopimusten ja vastuiden siirtymisestä hyvinvointialueelle.