6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Huonot tiet li­sää­vät on­net­to­muus­vaa­ro­ja – ­jo­pa 95 pro­sent­tia maa­seu­dul­la asu­vis­ta on huo­man­nut merk­ke­jä huo­nois­ta teistä

Valtaosa suomalaisista kokee teiden kunnon huonontuneen ja jopa 23 prosenttia on joutunut onnettomuusvaaraan teiden huonon kunnon takia, ilmenee LähiTapiolan tekemästä kyselystä.

Peräti 81 prosenttia suomalaisista on havainnut viime aikoina merkkejä teiden kunnon huonontumisesta kerrotaan LähiTapiolan tiedotteessa. Teillä näkyy kuoppia ja railoja, lisääntyneitä uria, routavaurioita sekä kuluneita ajoratamerkintöjä. Kun pääkaupunkiseudulla asuvista 72 prosenttia oli huomannut merkkejä teiden huonommasta kunnosta, maaseutumaisissa kunnissa vastaava luku oli jopa 95 prosenttia. Luvut ilmenevät LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselystä.

– Onhan tämä pysäyttävä tulos. Hallitus on osoittanut ensi vuodelle teiden korjausvelan purkamiseen 250 miljoonaa, mutta ei se valitettavasti kovin pitkälle riitä, sillä teiden kunto on heikentynyt jo vuosia ja samalla uutta kulumista tapahtuu koko ajan, pohtii LähiTapiolan liikenneturvallisuudesta ja autopalveluista vastaava johtaja Tapani Alaviiri tiedotteessa.

:
:

Hyvää joulun aikaa!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tämä artikkeli ja katso myös muu kiinnostava sisältö Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa