Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue­joh­ta­ja esittää Raahen sai­raa­lan yö­päi­vys­tyk­sel­le jatkoa, ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä pää­te­tään tiis­tai­na

Raahen ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen jatko on Pohteen aluehallituksen käsittelyssä tulevana tiistaina. Hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma esittää, että aluehallitus hyväksyisi toimialuejohtaja Päivi Laurilan ja johtajaylilääkäri Terhi Nevalan ehdotuksen poikkeusluvan hakemisesta Raahen päivystykselle myös ensi vuodeksi.

Palveluiden saatavuuden ja ympärivuorokautista lääketieteellistä tukea vaativien sairaalatasoisten vuodeosastojen toiminnan turvaamiseksi Laurila ja Nevala ehdottavat, että Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue hakee sosiaali- ja terveysministeriöltä lupaa ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämiseen Raahessa vuonna 2024. Raahen nykyinen poikkeuslupa päättyy tämän vuoden lopussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö voi myöntää hyvinvointialueelle luvan ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon tai akuuttilääketieteen päivystyksen järjestämiseen, jos palvelujen saavutettavuus ja päivystyspisteiden väliset etäisyydet sitä edellyttävät eikä väestön tarvitsemia palveluja voida riittävästi turvata ensihoitopalvelujen avulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.