Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Ilo­tu­li­tus sal­lit­tu ve­net­sia­lai­sis­sa ilman eril­lis­tä il­moi­tus­ta

Siikajokilaaksossa voi käyttää ilotulitteita ilman erillistä ilmoitusta 28. elokuuta kello 18–24 välisenä aikana. Ilotulitteita tulee käyttää käyttöohjeiden mukaisesti. Kuvituskuva.
Siikajokilaaksossa voi käyttää ilotulitteita ilman erillistä ilmoitusta 28. elokuuta kello 18–24 välisenä aikana. Ilotulitteita tulee käyttää käyttöohjeiden mukaisesti. Kuvituskuva.

Jokilaaksojen pelastuslaitos on päättänyt vapauttaa yksityisen ilotulitteiden käyttämisen alueellaan venetsialaisten aikana ilman pelastusviranomaiselle tehtävää erillistä ilmoitusta. Asiasta tiedottaa Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Venetsialaisia ja huvilakauden päättäjäisiä saa juhlistaa ilotulituksella lauantaina 28. elokuuta kello 18–24 välisenä aikana.

Ilotulitekaupan harjoittajaa koskevat samat säädökset ja velvollisuudet kuin uuden vuoden ilotulistusmyynnissäkin ja myyntipisteet ovat pelastusviranomaisten valvontatoiminnan alaisia, tiedotteessa muistutetaan.

Ilotulitteita pitää käyttää käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia paikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle ei saa aiheuttaa ilotulitteilla vaaraa.

Jokilaaksojen pelastuslaitos huomauttaa, että ilotulitteita käytettäessä on aina pidettävä suojalaseja. Niin ikään tätä suositellaan myös yleisölle.

– Hätärakettien käyttö on sallittua vain hätätilanteissa, tiedotteessa sanotaan.

Kiellettyjä ilotulituspaikkoja ovat taajamien keskustat, asuinalueet ja rakennusten läheiset paikat. Ilotulitteiden käyttäjä vastaa itse ilotulitteiden käytöstä ja sen seurauksena mahdollisesti sattuneista vahingoista.

Ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä.