Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Kolumni
Tilaajille

Jat­ku­vuu­den hal­lin­ta kos­ket­taa meitä kaikkia

Yrityksen toiminta voi pahimmillaan pysähtyä odottamattomien häiriötilanteiden takia, jos yllätyksiin ei ole varauduttu. Myös Pohjois-Suomessa olemme viime vuosien aikana kokeneet niin pandemian kuin ilmastonlämpenemisenkin johdosta tapahtuneita liiketoimintaympäristöömme radikaalisti vaikuttaneita mullistuksia. Jatkuvuuden hallinta koskettaa siis meitä kaikkia.

Yritykset luonnollisesti pyrkivät varautumaan todennäköisiin toimintaan vaikuttaviin poikkeamiin, mutta yhä useammin häiriö voi olla yllättävä ja odottamaton, esimerkiksi suuri luonnonkatastrofi, laaja sähkönjakeluhäiriö tai vaikka yrityksen avainhenkilöiden yhtäaikainen vakava sairastuminen. Valitettavasti toimintaamme vaikuttavat häiriötekijät voivat olla myös tahallaan aiheutettuja ja tarkoituksenmukaisesti yhteiskuntaamme horjuttamaan pyrkiviä, kuten olemme muun muassa kyberhyökkäysten ominaisuudessa todenneet.

Häiriötilanteen sattuessa kohdalle kaikilla meillä on siis tärkeä roolimme ehjän kokonaisuuden ja jatkuvuuden ylläpitämisen kannalta katsottuna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.