Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Jo yli 37 kuor­ma-au­to­las­til­lis­ta hir­ven­li­haa Poh­jois-Poh­jan­maal­ta – katso las­ku­ris­ta tuoreet jah­ti­lu­vut

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana pyydetystä kokonaissaaliista lohkaisisi 1,2 kilogramman lihakimpaleen jokaiselle maakunnan asukkaalle.

Hirvijahti on jatkunut Pohjois-Pohjanmaalla nyt kaksi kuukautta.

Kaikista luvista on Oulun riistakeskusalueella käytetty nyt 76 prosenttia. Se tarkoittaa yli 4000 kaadettua eläintä. Tästä noin puolet on aikuisia ja puolet vasoja. Huomioitavaa on, että yksi vasta vastaa puolta lupaa.

Suomen riistakeskuksen laskelmien mukaan aikuisesta hirvestä saa lihaa keskimäärin 180 kilogrammaa ja vasasta 80 kiloa. Se tarkoittaa, että lihaa on saatu metsistämme jo yli 500 000 kilogrammaa eli 500 tonnia.

Viime viikolla jahti jatkui melko verkkaisena: hirviä kaadettiin vain 176 kappaletta. Isointa kasvua käytettyjen lupien määrissä nähtiin Kärsämäellä, Haapavedellä ja Ylivieskassa. Edellisviikolla hirviä kaatui 204, joten viime viikko oli hieman edellistä hiljaisempi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin