Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Sii­ka­jo­ki­laak­so Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Jo­ki­laak­so­jen pe­las­tus­lai­tos muis­tut­taa tu­pa­kan­tump­pei­hin liit­ty­väs­tä vaa­ras­ta – tump­pi­as­tia sytytti palon ri­vi­ta­lon seinän vie­rus­tal­la

Sari Kihnula
Palamaan syttynyt tupakantumppiastia olisi voinut aiheuttaa rakennuspalon. Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa, että asuinympäristön paloturvallisuutta kannattaa tarkkailla myös kiinteistön ulkopuolelta käsin.
Palamaan syttynyt tupakantumppiastia olisi voinut aiheuttaa rakennuspalon. Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa, että asuinympäristön paloturvallisuutta kannattaa tarkkailla myös kiinteistön ulkopuolelta käsin.
Kuva: Taneli Kärki

Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa, että asuinympäristön paloturvallisuutta kannattaa säännöllisesti tarkastella ja poistaa tulipalon vaaraa aiheuttavat materiaalit seinustoilta.

Muistutuksen paikka tuli ajankohtaiseksi, kun Ylivieskassa syttyi perjantaina iltapäivällä rivitalon ulkoseinustalla palamaan sohva ja muuta irtaimistoa.

Rivitalo sijaitsee puolen kilometrin päässä paloasemasta. Asukkaiden onneksi pelastuslaitoksen yksikkö oli noin kahden minuutin kuluttua hälytyksestä kohteessa ja sai sohvan viime hetkillä sammumaan, ennen kuin palo ehti karata rakennuksen yläpohjaan. Liekit nousivat rakennuksen räystäälle asti ja oli todella suuri vaara, että palo laajenee rakennuspaloksi. Nyt selvittiin tilanteeseen nähden hyvin pienillä vaurioilla. Rakennuksen räystäänaluslautoja jouduttiin purkamaan, jotta saatiin varmuus siitä, ettei palo ollut levinnyt vintille.

Palo sai alkunsa todennäköisesti isosta tupakantumppiastiasta.

– Tupakoitsijat kyllä tietävät, että tupakannatsat ovat palavaa materiaalia. Kun isoon natsakippoon heitetään palava tumppi, saattaa se sytyttää pikkuhiljaa koko astian sisällön palamaan. Lisäksi syttyvä materiaali rakennuksen seinustalla aiheuttaa tulipalovaaran koko rakennukseen, niin kuin tässäkin tapauksessa. Nyt selvittiin onneksi säikähdyksellä, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä toteaa.