Jou­lu­lah­ja­ke­räyk­seen osal­lis­tuen hyvää mieltä vä­hä­va­rai­sil­le – Sii­ka­lat­van yrit­tä­jien jär­jes­tä­mään ra­ha­lah­ja­ke­räyk­seen voivat osal­lis­tua myös muut kuin yrit­tä­jät

Siikajokilaakso
Tänäkin jouluna on mahdollista tuottaa hyvää mieltä joululahjakeräyksiin osallistuen.
Tänäkin jouluna on mahdollista tuottaa hyvää mieltä joululahjakeräyksiin osallistuen.
Kuva: Kirsi Junttila

Perinteiset joululahjakeräykset ovat käynnissä. Niiden avulla tuodaan jouluiloa vähävaraisille ja apua tarvitseville perheille.

Siikajoella Lahjapuu-keräys pyörii Ruukin K-marketissa 9. joulukuuta saakka. Pakettikortteja saa kaupasta. Niissä on mainittu lahjan saajan sukupuoli, ikä ja toive. Lahjan tulee olla ikätasoon nähden sopiva, uusi, eikä pelkkää karkkia. Hankkia voi vaikka leluja, kirjoja, piirustus- tai askartelutarvikkeita, lautapelejä tai lahjakortteja. Perheille voi lahjoittaa myös lapasia ja villasukkia. Keräyksen järjestävät Siikajoen kunta, RAS perhetyö, Ruukin K-market,  Raahen seurakunta sekä Jyty Ruukki ry.

Siikalatvalla käynnissä on yrittäjien ja seurakunnan yhteinen jouluapu-keräys 3. joulukuuta saakka. Siihen voivat osallistua Siikalatvan ja Pyhännän alueen yrittäjät ja myös yksityishenkilöt siirtämällä haluamansa summan rahaa Siikalatvan Yrittäjien tilille. Tilinumero on FI8253620540006203. Viestiin voi laittaa maininnan jouluavusta. Rahoilla ostetaan lahjakortteja K-kauppoihin. Seurakunnan diakoniatyöntekijät jakavat lahjakortit Pyhännän ja Siikalatvan alueen perheisiin ennen joulua. Viime vuoden keräys tuotti liki 2500 euroa, joten apua saatiin monille perheille.

Lisäksi alueella pyörii joululahjakeräys, jonka järjestävät Siikalatvan seurakunnan diakoniatyö, perhetyö ja SPR:n Siikalatvan osasto. Keräys koskee Siikalatvan seurakunnan aluetta eli Piippolaa, Pulkkilaa, Kestilää, Rantsilaa ja Pyhäntää.

Osallistua voi Facebookissa SPR:n osaston sivulla kommentoimalla 28. marraskuuta mennessä asiaa koskevaa julkaisua. Lahjoittaja saa tiedoksi lapsen tai nuoren iän ja sukupuolen. Lahjat viedään 12. joulukuuta mennessä alueen K-marketteihin. Saajan lappu on kiinnitettävä lahjaan huolella, jotta lahjat löytävät perille. Lappuun tulee kirjoittaa selkeästi lapsen ikä ja sukupuoli. Lisäksi yhteisöiltä, yhdistyksiltä ja yrityksiltä otetaan vastaan herkkukoreja ja kodintarvikkeita samoilla toimintaohjeilla. Lahjan tarvitsijat voivat olla sähköpostilla yhteydessä osoitteisiin siikalatva@gmail.com tai mervi.karttunen@evl.fi.