Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Kaik­kien Rant­si­lan pe­rus­kou­lu­lais­ten Ga­nan­de­ril­le si­joit­ta­mi­nen ei tuo odo­tet­tua säästöä – 1., 2.- ja 3-luok­ka­lai­set jää­ne­vät vuo­dek­si Alek­san­te­ril­le

Siikalatva/Rantsila

Rantsilan peruskoululaisten Gananderin koulun tiloihin sijoittamisessa suunnitellaan otettavaksi askel taaksepäin. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle Gananderin koulun laajennushankkeesta luopumista ja Aleksanterin koululla osittain toiminnan jatkamista vuoteen 2023 saakka. Säästöjä kiinteistökuluihin saadaan, kun Aleksanterilla yläkerta jätettäisiin peruslämmölle ja mahdollisesti kiinteistökuluja jakamaan tulisi työpaja.

Ajatus on, että hallinnollisesti molemmat koulurakennukset toimisivat elokuusta alkaen Gananderin koulun alla, mutta 1.-, 2.- ja 3-luokkalaiset jatkaisivat koulutyötä lukuvuoden Aleksanterilla.

Lisärakentamisesta aiheutuneet kustannukset nousivat odotettua korkeammiksi, joten oppilaiden Gananderin koululle keskittämisestä lasketut säästöt muuttuisivat ylimääräisiksi kustannuksiksi. Suunnittelun edetessä oli jo luovuttu aikataulusyistä lisäsiiven rakentamisesta ja tarjouksia oli pyydetty moduulitiloista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.