Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Kan­ta­verk­ko­yh­tiö Fingrid ja verk­ko­pal­ve­lu­yh­tiö Elenia tekivät kaupat voi­ma­joh­dois­ta Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kes­ki-Suo­mes­sa

Kantaverkkoyhtiö Fingrid ja verkkopalveluyhtiö Elenian ovat sopineet voimajohtokaupoista Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa.

Elenia on ostanut Fingridiltä yli 200 kilometriä voimajohtoa Pohjois-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta osaksi suurjännitteistä jakeluverkkoaan. Pohjois-Pohjanmaalla Elenialle siirtyvä voimajohto sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Reisjärven, Haapajärven ja Haapaveden alueilla. Keski-Suomessa voimajohto sijaitsee Petäjäveden, Uuraisten, Multian, Saarijärven, Karstulan, Kivijärven, Kinnulan ja Pihtiputaan alueilla.

Fingrid puolestaan hankki Elenialta omistukseensa yli 30 kilometriä voimajohtoa Pohjois-Pohjanmaalla Nivalan ja Haapajärven kuntien alueilta mukaan kantaverkkoonsa. Kaupan taustalla on kummankin yhtiön tarve kehittää omaa sähköverkkoaan.

– Johtokauppa on Elenian historian laajin. Tämän kokoluokan johtokaupat ovat erittäin harvinaisia Suomessa ylipäätään, kertoo voimajohtojen erityisasiantuntija Esa Pohjosenperä Elenialta.

"Johtokauppa on Elenian historian laajin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.