Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohti mo­ni­puo­li­sem­paa osaa­mis­ta

Uudessa hallitusohjelmassa todetaan, että hallitus aikoo huomioida tutkintoja pienempien osakokonaisuuksien suorittamisen. Ensisijaisesti kannustetaan kokonaisten tutkintojen suorittamiseen, mikä on hyvä asia, koska ne ovat myös kelpoisuusedellytyksinä ja työn saannin edellytyksinä useisiin tehtäviin.

Työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan ja vauhti ei tule hiljentymään. Siksi onkin hienoa, että hallitusohjelmassa huomioidaan tutkintoja pienemmät osakokonaisuudet. Tämä täsmäkoulutus on entistä arvokkaampaa muuttuvassa työelämässä. Ihmisten aiemmin hankittu osaaminen voidaan täysimääräisesti hyödyntää, kun osaamista täydennetään kokonaisten tutkintojen osakokonaisuuksilla. Tähän tähtää myös toinen hallitusohjelman kirjaus, joka koskee ulkomailla suoritettujen tutkintojen vastaavuusvaatimuksia. Työperäisen maahanmuuton lisääntyessä on tärkeää, että muualla kuin Suomessa hankittu koulutus voidaan tunnustaa ja toisaalta on olemassa yhtenäiset linjaukset tutkintojen yhteneväisyyksille. Kelpoisuusvaatimuksia on hyvä tarkastella, mutta se ei saa tapahtua turvallisuuden kustannuksella.

Suomessa on iso joukko myös hyödyntämätöntä osaajapotentiaalia, kuten esimerkiksi osatyökykyiset tai työhaluiset eläkeläiset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.