Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä kas­va­nut Raahen sai­raa­las­sa, taudin le­viä­mi­sen es­tä­mi­sek­si ryh­dyt­tiin toi­men­pi­tei­siin

Koronatilanteen takia Raahen sairaalassa toteutetaan lyhytaikaista uusien potilaiden oton tauottamista osastolla 5.
Koronatilanteen takia Raahen sairaalassa toteutetaan lyhytaikaista uusien potilaiden oton tauottamista osastolla 5.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen sairaalan osastoilla on jouduttu tekemään toimenpiteitä koronan leviämisen estämiseksi sairaalan sisällä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Yki Hintsala toteaa koronatilanteen hieman muuttuneen Raahessa muutaman viime viikon aikana.

– OYS Yleislääketieteen keskuksen Raahen osastoilla on nyt enemmän potilaita Covid-infektion hoidossa kuin aiemmin keväällä, hän kertoo.

Taudin leviämisen estämiseksi sairaalan sisällä covid-potilaat on kohortoitu osastolle 5. Koronaviruspotilaiden hoidossa kohortointi eli kohorttihoito tarkoittaa useamman covid-19-potilaan sijoittamista samaan hoitohuoneeseen.

Lisäksi on lyhytaikaisesti tauotettu uusien potilaiden ottaminen kyseiselle osastolle. Hintsalan mukaan osasto avataan kuitenkin OYS infektioiden torjunnan antamien ohjeiden mukaisesti heti, kun epidemiatilanne osastolla hieman rauhoittuu.

– Toistaiseksi on voimassa vahva suositus välttää vierailuja muiden kuin saattohoidossa olevien potilaiden luona, hän sanoo.