Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set laa­je­ne­vat Py­hän­näl­lä kes­ki­viik­ko­na – kaikki 50 vuotta tänä vuonna täyt­tä­vät ja sitä van­hem­mat voivat varata ko­ro­na­ro­ko­tus­ajan

Ajanvaraukseen soittaessa tulee ohjeet kuunnella huolellisesti loppuun ja jäädä odottamaan takaisinsoittoa, muistuttaa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi. Kuvituskuva.
Ajanvaraukseen soittaessa tulee ohjeet kuunnella huolellisesti loppuun ja jäädä odottamaan takaisinsoittoa, muistuttaa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Keskiviikkona 5. toukokuuta alkaen kaikki 50 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusajan, tiedottaa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi. Rokotusaikoja voivat edelleen varata myös kaikki riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Koronarokotuksia voi varata maanantaista torstaihin kello 9–15 numerosta 044 7591 025.

Kaikki 50-vuotiaat eli vuonna 1971 syntyneet ja sitä vanhemmat valitsevat ajanvaraukseen soittaessaan numeron yksi.

16 vuotta tänä vuonna täyttänyt ja sitä vanhempi eli vuonna 2005 tai sitä aikaisemmin syntynyt 1. tai 2. riskiryhmään kuuluva valitsee ajanvaraukseen soittaessaan numeron kaksi.

Ajanvaraukseen soittaessa tulee ohjeet kuunnella huolellisesti loppuun ja jäädä odottamaan takaisinsoittoa, Helmen tiedotteessa muistutetaan.

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla eli Pfizer-Biontechilla tai Modernan rokotteella. Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella.

Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.

65 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita. Uusien rokotussarjojen suhteen 65 vuotta täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen.

Toinen rokotusannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.