Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lah­ja­puu­ta ra­ken­ne­taan jälleen Sii­ka­joel­la – avun tarve on kun­nas­sa suuri

Siikajoki
Lahjapuun korteissa kerrotaan lahjan saajan ikä, sukupuoli ja lahjatoive. Seurakunnan työntekijät toimittavat lahjat perille.
Lahjapuun korteissa kerrotaan lahjan saajan ikä, sukupuoli ja lahjatoive. Seurakunnan työntekijät toimittavat lahjat perille.
Kuva: Kirsi Junttila

Joulu olisi lapselle kovin ankea ilman yhtään lahjaa. Jotta jokainen Siikajoella asuva lapsi saisi Joulupukilta ainakin yhden paketin, alkaa joulukuun 1. päivä Lahjapuu-keräys viime vuotiseen tapaan. Keräys kestää 14. joulukuuta saakka.

– Tarve Lahjapuu-keräykselle on suuri Siikajoen kunnan alueella, tietää kunnan varhaiskasvatusjohtaja Sari Mällinen.

Viime vuonna keräys tuotti lähes 100 pakettia, yhtä monta kuin oli tarvitseviakin. Ostettujen tavaralahjojen lisäksi pukinkonttiin ilmestyi lahjakortteja sekä valtavasti sukkia ja lapasia. Kaikille neuleille löytyi oikean kokoiset kädet ja jalat, eikä yhtään jätetty varastoon.

Tänä vuonna lämmintä ja anteliasta joulumieltä tarvitaan, sillä koronaepidemia on kurittanut monia perheitä eri tavoin. Vaikka perheissä rahantarve voi olla kova, kokivat kunnan ja seurakunnan työntekijät tavaralahjan olevan lahjakorttia paremman. Tavaralahjakin on tärkeä tapa auttaa.

– Kun lapsi saa keräyksestä lahjapaketin, ei vanhempien tarvitse lahjoilla stressata, vaan he voivat keskittyä jouluruokiin, nuoriso-ohjaaja Elina Matkaselkä tuumii.

Käytännössä keräys toimii jälleen Ruukin K-marketin kautta. Kaupasta voi käydä hakemassa pakettikortin, jossa on kerrottu lapsen ikä, sukupuoli ja mahdollisesti myös pieni vinkki lahjatoiveesta. Lahjaksi käy uusi, ostettu lahja.

Ostaja pääsee käyttämään mielikuvitustaan ja sydäntään; mitä haluaisi antaa omalle lapselleen, lapsenlapselleen tai kummilapselleen. Toive on, ettei lahja sisältäisi pelkästään karkkia. Mukaan voi laittaa itse neulottuja sukkia ja lapasia.

Lahja viedään avoimessa kassissa Ruukin K-markettiin saajan perustiedoilla varustettuna. Seurakunnan työntekijät paketoivat lahjat ja toimittavat ne perille.

– Vanhemmat ovat olleet iloisia, kun saavat valmiiksi paketoituja lahjoja. Usein paketointi on äitien hommaa, ja heillä on joulun aikaan paljon muutakin tekemistä, eikä aikaa tahdo paketointiin olla, kertoo seurakunnan lapsiohjaaja Pirkko Tuomisto viime vuoden kokemuksista.

K-Marketin lisäksi pakettikortteja saa tilaamalla Katja Korvaselta numerosta 050 5905386.

Tämän joulun keräykseen Revonlahden maamiesseura on jo osoittanut 250 euroa lahjojen hankkimista varten.