Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lauan­tai­na Hei­kin­ho­vis­sa saa oppia lipon te­ke­mi­seen – ti­lai­suu­des­sa myös Sii­ka­jo­ki va­paak­si ry:n ta­voit­tees­ta Pöyryn padon pur­ka­mi­sek­si

Heikinhovissa kuullaan myös Siikajoki vapaaksi ry:n hankkeesta Pöyryn padon purkamiseksi. Arkistokuva
Heikinhovissa kuullaan myös Siikajoki vapaaksi ry:n hankkeesta Pöyryn padon purkamiseksi. Arkistokuva
Kuva: Kirsi Junttila

Siikajoen osakaskunta järjestää lauantaina 13. marraskuuta kello 11 – 15 kaikille avoimen tilaisuuden, jossa neuvotaan perinteisen Siikajokisen lipon valmistus. Tilaisuus pidetään Siikajoenkylällä kylätalo Heikinhovissa.

Tilaisuudessa ansioituneet lipontekijät ja lippoajat Veikko Laurukainen ja Tapio Koskimäki näyttävät ja opastavat, miten tehokas lippo rakennetaan ja kertovat tarinoita lippoamisesta. Sen ohella kuullaan, mitä eroa on koskilippoamisella ja veneestä lippoamisella ja miten mädin hedelmöittäminen tapahtuu. Läsnäolijoilla on mahdollisuus myös itse tehdä lippo.

Noin kello 14.00 lähtien Lauri Junttila kertoo Pöyryn padon purkamishankkeesta. Miten perustettu yhdistys aikoo purkamisen toteuttaa ja miten valtio mahdollisesti osallistuu hankkeeseen.


Katso Youtube-videolta, kuinka perinteinen tehokas lippo tehdään. Video löytyy Youtubesta nimellä Siikalipon valmistusohje