Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Luken tul­kin­ta Suomen su­si­po­pu­laa­tiois­ta ai­heut­taa eri­mie­li­syyt­tä – MTK ja Met­säs­tä­jä­liit­to ir­tau­tu­vat su­si­kan­nan hoi­to­suun­ni­tel­man päi­vi­tyk­ses­tä

Myös Suomen Kennelliitto ja Pohjois-Karjalan alueellinen riistaneuvosto vetäytyvät maa- ja metsätalousministeriön hoitosuunnitelman päivityksestä.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijoiden näkemys siitä, että Suomessa elää kaksi susipopulaatiota toisista erillään, ei saa ymmärrystä kaikilta kentän toimijoilta.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK), Suomen Metsästäjäliitto, Pohjois-Karjalan alueellinen riistaneuvosto ja Suomen Kennelliitto kertovat irtautuvansa maa- ja metsätalousministeriön vetämästä Suomen susikannan hoitosuunnitelman päivitystyöstä Luken tulkinnan vuoksi. Asiasta kerrotaan metsästäjäliiton välittämässä tiedotteessa.

Luke kertoi uuden tutkimuksen tuloksista viime syksynä. Sen mukaan Suomen poronhoitoalueen eteläpuolella on Länsi-Suomen ja Itä-Suomen susipopulaatiot, joiden välillä geenien vaihtuminen on vähäistä.

Tiedotteen lähettäneet toimijat ovat sitä mieltä, että susikannan jakaminen kahteen osapopulaatioon geneettisiin perustein ei ole perusteltua. Niiden mukaan Länsi-Suomen susien lisääntymishistoria on lyhyt, ja niiden perimä on muutostilassa. Itä-Suomessa olevien susien geenejä siirtyy vähitellen myös Länsi-Suomen susille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.