Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Luo­mu­mark­ki­noi­ta vie­te­tään Ruu­kis­sa jo 25. kertaa – mark­ki­na­oh­jel­ma si­säl­tää juh­la­hu­mua

Siikajokilaakso
Luomu- ja lähituotemarkkinat järjestetään Ruukissa lauantaina 10. syyskuuta. Arkistokuva
Luomu- ja lähituotemarkkinat järjestetään Ruukissa lauantaina 10. syyskuuta. Arkistokuva
Kuva: Sari Jaatinen

Kesän kasvattamaa satoa on korjattu ja vuorossa on niiden tuominen markkinoille. Lauantaina 10. syyskuuta järjestetään taas perinteiset Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinat jo peräti 25. kertaa. Merkkivuoden kunniaksi päivän ohjelmaan on luvassa juhlahumua.

Pohjois-Suomen ainoita luomumarkkinoita on alusta asti järjestetty samalla paikalla, eikä hyväksi havaittua ole syytä muuttaa. Niinpä Ruukin luonto- ja hevoskeskukselle taas ryhmittäytyy halleihin ja ulkoalueelle yhteensä noin 35 myyjää.

Markkinoilla on tarjolla luomusti tuotettuja juureksia, kasviksia ja muita elintarvikkeita. Lisäksi löytyy lähiruokaa ja erilaisia käsitöitä.

Kuivin suin ei tarvitse ostoksia tehdä tai tuttuja jututtaa, sillä koulutuskeskus Brahe pitää kahvilaa ja Ruukin kyläyhdistys myy grillattua makkaraa. Raahen seurakunnan pisteessä voi paistaa tikkupullaa.

Eläinten ystäville on kotieläinpihalle tulossa ihasteltavaa. Teknisemmistä ihailun kohteista kiinnostuneille on konekentällä nähtävänä erilaisia koneita. Niiden renkaat kestävät potkimista.

Lasten suosikki polkutraktoripulling-kilpailu on tietysti päivän ohjelmassa. Vuosien varrella Ruukin maaseutuopiston kehittämä kisa on saavuttanut SM-kilvan statuksen.

Markkinoilla on myös Maaseudun tukinhenkilöverkon piste.