Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mittava kult­tuu­ri­te­ko

Pulkkilan Seuran ja Jokihelmen opiston yhteistyönä toteuttama Uljuan tekojärven historiasta kertova näytelmä puhuttelee. Musiikkinäytelmä palauttaa ja nostaa mieliin, kuinka altaan alla on kymmenet kodit.

Hukutetut muistot -musiikkinäytelmän toteuttamisen voi syystä sanoa olevan mittava kulttuuriteko. Jo ennen tätä merkittävä työ on tehty Uljua kirja julkaisten. Ilman kirjaa sekä käsikirjoittaja ohjaaja Ritva Ikolan aikalaishaastatteluja Uljuan altaan Vornaan rakentamisen historia ja altaan vaikutukset olisi helppo unohtaa.

Moni tarinansa kertonut ei ole ollut enää kirjaa selaamassa tai näytelmää katsomassa, joten onneksi Uljuan altaan valmistumisen 50-vuotismerkkipaalun lähetessä Pulkkilassa herättiin toimimaan. Merkittävänä taustavoimana on ollut Pulkkilan Seuran puheenjohtaja Seija Junno, mutta myös kyläläiset kuten Myllykosken Matti.

Näytelmän ensi-illan nähneistä altaan alle jääneeltä kotitilalta Paavolan Heilalansaareen uuden navetan rakentaen, uudelleen elämän perheineen aloittanut Pekka Koskela totesi näytelmän olleen hyvinkin totuudenmukainen. Koskela antoi erityistä kiitosta siitä, että tekstiin oli rohjettu nostaa esiin myös altaan tuloon liittyneitä vaikeita asioita sekä altaan täyttämisen jälkeen esiin tulleita ongelmia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.