Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Niu­kem­mat re­surs­sit jaossa

Ensi vuonna selviää vähitellen, mikä kaikki muuttuu, kun sote- ja pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle. Parhaillaan kokeillaan, riittäisikö Siikalatvalla yksi ensihoitoyksikkö.

Ensihoito siirtyi vuoden vaihteessa pelastuslaitoksilta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tuottamaksi toiminnaksi. Ensi vuonna ensihoito kuuluu hyvinvointialueen vastuulle. Alueella kokeillaan parhaillaan uusia toimintamalleja. Osa kokeilua on, että Siikalatvan kahdesta ensihoitoyksiköstä päivällä valmiudessa oleva ambulanssi aloittaa ja päättää valmiusajan Pulkkilan asemalle. Ambulanssi siirretään syyskuun loppuun saakka kestävän kokeilun aikana päivittäin kohti Oulua, mikäli alueen valmius sen sallii.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoidon toimialajohtaja Mirja Annala vakuutti Siikajokilaaksolle, että ensihoitoa hoidetaan turvallisuus edellä. Maalaisjärkeen ei mene, että Pyhäntä–Siikalatva-akseli on kokeilukohde, josta viedään toinen ensihoitoyksikkö purkamaan Oulussa olevaa ruuhkaa. Siikalatvan ensihoidon arkea tuntevien kertomana on kuultu, että yksikön ensihoitotehtävällä ole vie vähintään kolme tuntia, jos potilas on tarve kuljettaa kohteessa hoitamisen sijaan Ouluun.

Aluevaltuutettu Kaisa Louet kantaa huolta siitä, että rahaa on hyvinvointialueen toiminnan järjestämiseen luvassa liian vähän.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin