6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

NordLab aloit­taa yt-neu­vot­te­lut – ensi vuoden tulojen ja menojen välillä olisi ku­rot­ta­va umpeen 3,5 mil­joo­nan euron kuilu

Laboratorioalan toimija NordLab aloittaa yt-neuvottelut.
Laboratorioalan toimija NordLab aloittaa yt-neuvottelut.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Laboratorioyhtiö NordLab aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut aloitetaan 7. marraskuuta ja ne on tarkoitus päättää 24. marraskuuta.

Yt-neuvotteluiden taustalla on se, etteivät NordLabin ensi vuodelle valmisteilla olevassa talousarviossa esitetyt toimintatuotot riitä kattamaan ensi vuoden toimintamenoja.

NordLabin toimitusjohtaja Anne Piikiven mukaan ensi vuoden talousarviossa on tällä hetkellä noin 3,5 miljoonan euron kuilu tulojen ja menojen välillä. Yt-neuvottelujen tavoitteena on uudistaa NordLabin rakenteita, palveluverkkoa ja toimintaa tavalla, joka kantaa tulevaisuudessa.

Taloustilanteen ei odoteta kohentuvan merkittävästi lähivuosien aikana. NordLabin vaikean taloustilanteen taustalla ovat myös NordLabin hyvinvointiyhtymän jäsenten eli pohjoisten hyvinvointialueiden vaikea taloustilanne. Tämän vuoksi NordLab ei pysty nostamaan hintoja kustannusten nousua vastaavasti.

Piikiven mukaan on järkevää, että NordLabin palveluverkkoa tarkastellaan samalla kun hyvinvointialueet tekevät omia ratkaisujaan. NordLab toimii Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun hyvinvointialueella.

NordLab työllistää noin 750 työntekijää kaikkiaan 80 toimipisteessä. Sen vuotuinen liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa.