Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­so tästä!

Pe­las­tus­lai­tok­sen ohjeet tur­val­li­seen ju­han­nuk­seen – avo­tu­les­ta tulee tehdä il­moi­tus pe­las­tus­lai­tok­sel­le

Pelastuslaitos muistuttaa muun muassa turvallisesta tavasta polttaa juhannuskokko.
Pelastuslaitos muistuttaa muun muassa turvallisesta tavasta polttaa juhannuskokko.
Kuva: Arkisto / Miina Ojanperä

Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa juhannukseen valmistautuville, kuinka turvallista keskikesän juhlaa vietetään.

Kaveria ei jätetä, vaan huolehditaan yhdessä, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan.

Kokko on osa perinteistä juhannusjuhlintaa ja oikein tehtynä mukava perinne juhannukseen.

Ilmatieteenlaitoksen tämän hetkisen ennusteen mukaan alueellamme ei ole juhannuksena metsäpalovaroitus voimassa, joten tänä vuonna kokkojen polttaminen voi siltä osin taas onnistua.

– Tarkasta voimassa olevat varoitukset aina ennen kokon sytyttämistä. Jos olosuhteet muuttuvat, muistathan, että sytyttäjä vastaa aina tekemisistään eli harkinta paikan, ajan ja olosuhteiden osalta kannattaa tehdä huolella, listaa riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiä.

Metsäpalovaroituksen ajankohtaisen tilanteen voi jokainen tarkastaa esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen internetsivuilta. Avotulesta tulee tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle ja siinä välineenä toimii turvakanava.fi –sivusto.

– Muistetaan, että alkoholi ja liikennevälineet, kuten auto tai vene ovat huonoja yhdistelmiä. Eli jos otat et aja ja jos otatkin, muista kohtuus kaikessa, läheiset huomioiden.

Jos lähdet uimaan, arvioi voimasi ja uimataitosi oikein. Veneillessä muista pukea pelastusliivit päälle!

Jos näistä vinkeistä huolimatta jotain vakavaa sattuu tai uhkaa sattua, niin soita epäröimättä hätänumeroon 112. Soittaminen hätänumeroon on tehty helpoksi 112-sovelluksella, lataa se siis maksuttomasti puhelimeesi sovelluskaupasta jo etukäteen.