Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pil­pan­kan­kaan tuu­li­puis­to­alueen osal­lis­tu­mis- ja ar­vioin­ti­suun­ni­tel­ma näh­tä­vil­le

Myrsky Oy:n suunnitelmissa 27–30 tuulivoimalaa Pyhännälle.

Pyhäntä

Suomen Kuntaliiton omistaman konsulttiyritys FCG:n laatima Pyhännän Pilpankankaan tuulipuistoalueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on valmistunut ja asetetaan nähtäville.

Pyhännän keskustaajaman eteläpuolelle sijoittuvalle Pilpankankaalle suunnitellaan 27–30 tuulivoimalan rakentamista. Tuulivoimalapuiston alue on kooltaan 3900 hehtaaria.

Suunniteltujen tuulivoimaloiden yksikköteho tulisi olemaan 6–10 megawattia. Kokonaistehoksi tulisi 162–270 megawattia. Hankkeen toimija on Myrsky Oy.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pitää sisällään suunnittelualueen ja suunnittelun tavoitteet, sekä selvitykset ja vaikutusten arvioinnit, suunnittelun eri vaiheet ja hankkeen aikataulu. Osalliset voivat lausua alkuvaiheessa mielipiteensä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena siten, että kaavaa on mahdollista käyttää tuulivoimaloiden rakennuslupien myöntämiseen. Kaavaehdotus olisi valmis loka-marraskuussa tänä vuonna. Kaavoituksen hyväksymisvaihe ajoittuisi ensi vuoden alkuun.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.