Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt 45 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – eri­tyi­ses­ti Nivalan tau­ti­ti­lan­ne ke­hit­tyy en­tis­tä­kin huo­nom­paan suun­taan

Koronatesteissä on havaittu jälleen lukuisia uusia tartuntoja. Kuvituskuva arkistosta.
Koronatesteissä on havaittu jälleen lukuisia uusia tartuntoja. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Vesa Joensuu

Suomessa on todettu 619 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta raportoi päivittäiseen tapaansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä uusia tautitapauksia todettiin 45. Eniten tartuntoja oli Oulussa (16).

Tautitilanne heikkenee erityisesti Nivalassa, jossa todettiin nyt 14 uutta tartuntaa. Perjantaina Nivalan kohdalle kirjattiin kymmenen tartuntaa. Kaupungin ainoa lukio on siirretty etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka. Nivalassa on todettu epidemian aikana jo selvästi yli sata tartuntaa.

Oulun ja Nivalan lisäksi pohjoispohjalaisissa kunnissa tartuntoja todettiin Kempeleessä (4), Kuusamossa (3), Limingassa (3), Ylivieskassa (2), Haapajärvellä (1), Raahessa (1) ja Pudasjärvellä (1).

Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja oli seitsemän. Niistä neljä todettiin Rovaniemellä (4), kaksi Kittilässä ja yksi Pellossa.

Kainuussa uusia tautitapauksia havaittiin kaksikymmentä. Yksi tartunnoista oli Paltamossa ja loput Kajaanissa.

Länsi-Pohja oli Pohjois-Suomen sairaanhoitopiireistä ainoa, jossa uusia tartuntoja ei todettu.

Koko Suomen tartuntamäärä on viimeisen parin viikon aikana kehittynyt hieman aiempaa parempaan suuntaan, vaikka päivittäisiä tartuntamääriä voi pitää edelleen kohtuullisen suurina.

Sairaalahoidossa on 94 koronapotilasta, joista 23 on tehohoidossa. Hoidettavien määrässä ei ole viime aikoina tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Tautitilannetta kuvaavaan ilmaantuvuusluvun perusteella maan huonoin tilanne on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Korjattu kello 15.41: Lisätty Pudasjärven tartunta ja poistettu virheelliset kahden viikon tartuntamäärät.