Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maal­la salamoi maa­nan­tai­na ja tiis­tai­na – näillä näkymin myrsky ei ole kui­ten­kaan yhtä paha kuin on en­nus­tet­tu

Suomeen maanantaiksi ennustettu rajuilma on luvassa Pohjois-Pohjanmaalle maanantaina puoliltapäivin.

– Myrskytilanne alkaa Etelä-Suomessa sunnuntaina lämpimän ilmarintaman mukana, jolloin voi tulla räväkämpiä sade- tai ukkoskuuroja. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun korkeudella rintama on näillä näkymin maanantaina puolenpäivän tienoilla, kertoo Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Joissain ennusteissa sade- ja ukkosrintamasta on odotettu jopa yhtä 2000-luvun ankarimmista rajuilmoista, mutta uudemmat ennusteet ovat rauhoitelleet näkymiä. Vaikka tilanne ei näytä niin pahalta kuin arvioitiin, ukkosia on kuitenkin hyvin todennäköisesti luvassa.

– Kylmä ilmamassa, joka laukaisee ne ukkoset, olisi tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa ennustettua hitaammin. Rintama ehtisi Oulun korkeudelle ehkä tiistaina iltapäivällä, eikä enää niin pahan näköisenä kuin aiemmin ennustettiin. Pohjoisessakin voi olla voimakkaampia ukkosia luvassa, kun ilmamassojen raja on niin terävä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.