Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hän­näl­lä suun­ni­tel­laan var­hais­kas­va­tus­mak­sus­ta luo­pu­mis­ta – var­hais­kas­va­tuk­sen asia­kas­mak­su­jen tu­lo­ra­jo­jen nous­tes­sa maksu menisi noin kym­me­neen per­hee­seen

Pyhäntä

Pyhännän kunnanvaltuuston kokouksen esityslistalla on seuraavassa kokouksessa esitys, että Pyhännällä luovuttaisiin varhaiskasvatusmaksusta.

Kansansuussa paremmin päivähoitomaksuna tunnetusta maksusta luopumisen suunnittelun taustana on varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajojen  nousu.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia on muutettu 1. maaliskuuta alkaen siten, että asiakasmaksuja alennetaan korottamalla maksujen perusteena olevia tulorajoja 33 prosenttia. Maksujen perusteena oleva maksuprosentti säilyy ennallaan 10,7 prosentissa. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia ei muuteta muilta osin.

Varhaiskasvatuksesta perittävä enimmäismaksu on ensimmäisen lapsen osalta edelleen 295 euroa kuukaudessa ja alin perittävä maksu on 28 euroa. Toisesta lapsesta perittävä maksu on enintään 40 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Seuraavien lasten maksu on 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajojen noustessa 1.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.