Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pyhäntä tar­ken­si hy­vin­voin­ti­alueen asioin­ti­suun­tia

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiointipaikkakunnat haluttiin kohdistuvan oikein.

Pyhäntä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen luonnos sosiaali- ja terveyskeskusten määrittelystä ja määrästä vuosille 2023–2025 kävi kierroksella Pyhännällä. Kunnanhallituksen lausumassa huomioitiin muun muassa se, että sotekeskusten vuokraamisen pitää olla ennakoivaa, pitkäjänteistä ja oikeudenmukaista.

Palvelut pitää olla saavutettavissa kaikkien ikäryhmien osalta laajalti digitaaliset mahdollisuudet huomioiden. Lisäksi on huomioitava väestörakenteen ohella etäisyydet, kulkuyhteydet ja luontaiset kulkusuunnat. Kunnanhallitus tarkensikin lausuntoa siten, että asiointikulku Pyhännältä tulisi suuntautua ensisijaisesti esimerkiksi Haapaveden, Iisalmen tai Kajaanin suuntaan.

– Asiointisuunnat olivat erikoisia, esimerkiksi Haapajärven suuntaan ei ole täältä mitään yhteyksiä. Enempi suunta on Haapavesi, osa käy Kiuruvedellä ja Iisalmessa. Kajaanissa synnyttää suurin osa, hallituksen puheenjohtaja Matti Konola toteaa.

Pyhännällä huomioitiin myös henkilöstö, joka tulisi saada toimimaan jatkuvan kehittämisen periaatteella motivoiden, kannustaen sekä hyvinvoinnista huolehtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.