Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen sai­raa­lan osas­to­hoi­dos­sa paljon ko­ro­na­po­ti­lai­ta – vie­rai­lua osas­toil­la kan­nat­taa välttää

-
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen sairaalan osastohoidossa on tällä hetkellä paljon koronapotilaita, tiedottaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Sairaalan osasto 5 on tällä hetkellä kokonaan koronapotilaiden käytössä, koska osastohoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on yhtä suuri kuin viime keväänä.

Sairaalasta toivotaan, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi vierailuja osastoilla vältetään, kunnes toisin ilmoitetaan. Tartuntavaara osastoilla on tällä hetkellä suuri, ja vierailijat voivat liikuttaa koronavirusta sekä osastojen sisään että osastoilta ulos.

Koronatilanteen ja Raahen sairaalan osastopaikkojen täyttymisen vuoksi on jouduttu turvautumaan muiden kuntien sote-yksiköiden apuun, eli päivystykseen saapuvia potilaita on siirretty jatkohoitoon muille paikkakunnille.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infektiopoliklinikka on avattu. Poliklinikka toimii arkipäivisin kello 8–15. Päivitetyt näytteenottokriteerit löytyvät Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuilta www.ras.fi kohdasta ”koronaohjeet”.