Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Rau­han­kel­lot soivat ja ru­kous­het­kiä rauhan puo­les­ta jär­jes­te­tään kautta Suomen – Sii­ka­jo­ki­var­res­sa ovet avoinna Paa­vo­lan ja Pulk­ki­lan kir­kois­sa

Lukuisat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat järjestävät torstaina 24.2.2022 kello 19 rukoushetkiä rauhan puolesta, ja kirkoissa soitetaan rauhankelloja.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat rohkaisivat rukoushetkien järjestämiseen torstaiaamuisessa viestissään, kun uutiset kertoivat Venäjän hyökänneen Ukrainaan. Siikajokilaakson levikkialueella rukoushetket järjestetään tänä iltana Pulkkilan ja Paavolan kirkoissa.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat rohkaisivat rukoushetkien järjestämiseen torstaiaamuisessa viestissään, kun uutiset kertoivat Venäjän hyökänneen Ukrainaan. Siikajokilaakson levikkialueella rukoushetket järjestetään tänä iltana Pulkkilan ja Paavolan kirkoissa.
Kuva: Sari Kihnula

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat rohkaisivat rukoushetkien järjestämiseen torstaiaamuisessa viestissään, kun uutiset kertoivat Venäjän hyökänneen Ukrainaan. Kirkkoihin voi mennä hiljentymään, sytyttää kynttilän rauhan puolesta ja keskustella seurakunnan työntekijän kanssa.

Raahen seurakunnassa Raahen sekä Paavolan kirkkojen kellot soivat tänään rauhan puolesta. Kellojen soiton jälkeen alkaa rukoushetki Raahen ja Paavolan kirkossa. Rukoushetkissä on mukana seurakunnan työntekijöitä.

Siikalatvan seurakunta järjestää rukoushetken rauhan puolesta tänä iltana Pulkkilan kirkossa. Liturgina toimii kirkkoherra Heikki Karppinen ja kanttorina Veijo Kinnunen.
Rukoushetki striimataan. Lähetystä voi seurata Siikalatvan seurakunnan Facebook-sivujen kautta.

Mikäli rukoushetkeen ei ole mahdollista osallistua kirkossa, voi rukoushetkeen osallistua radion välityksellä tai Yle Areenaa seuraten.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo pitää iltahartauden Yle Radio 1:ssä kello 18.50, ja se on kuunneltavissa myös Yle Areenasta. Porvoon piispa Bo-Göran Åstrand puhuu ruotsinkielisessä radiohartaudessa Yle Vegassa torstaina kello 19.15. Arkkipiispa Tapio Luoma puhuu hartaudessa perjantaina 25.2.2022 kello 6.50 Yle Radio 1:ssä.

Ukrainan sota aiheuttaa myös Suomessa syvää huolta ja ahdistusta. Suomen evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa lohtua, apua ja henkistä tukea tarvitseville. Useat seurakunnat tarjoavat mahdollisuuden keskusteluun ja hiljentymiseen. Kirkko tarjoaa lisäksi valtakunnallista keskusteluapua verkossa. Keskusteluapu https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu ja palveleva puhelin (0400 221 180) on avoinna joka päivä klo 18–24. Kirkko on myös mukana Sekasin-chatissa, joka tarjoaa keskusteluapua nuorille. Palvelussa nuoret voivat käydä läpi heille tärkeitä asioita koulutetun päivystäjän kanssa. Chat on avoinna arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24.

Kirkon Ulkomaanapu tukee hätäavun toimittamista konfliktista kärsiville ihmisille. Hätäapua annetaan tarpeiden pohjalta yhdessä eurooppalaisten kumppanijärjestöjen kanssa. Käytännössä apu on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita. Konfliktin pelätään pakottavan ihmiset jättämään kotinsa. Kirkon Ulkomaanapu seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä paitsi Ukrainassa, myös laajemmin Euroopassa. Ks. myös Ukrainan sota - Kirkon Ulkomaanapu

Myös Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous on kehottanut seurakuntiaan liittymään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen vetoomukseen rauhankelloista. Ortodoksiset seurakunnat tiedottavat rukouspalvelusten ajankohdista omilla kanavillaan. Esimerkiksi Uspenskin katedraalissa järjestetään rukoushetki rauhan puolesta tänään torstaina kello 17, ja kellot soivat sielläkin kello 19.

Myös Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) julkaisi eilen rauhanvetoomuksen, jossa vedottiin maailman johtajiin, jotta nämä tekisivät kaikkensa rauhan ja sovinnon puolesta.