Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Run­saas­ti ko­ro­na­ro­ko­tus­ai­ko­ja saa­ta­vil­la py­hän­tä­läi­sil­le

Siikajokilaakso
Helmi suosittelee koronarokotusten sähköistä ajanvarausta, mutta ajan voi edelleen varata myös puhelimitse.
Helmi suosittelee koronarokotusten sähköistä ajanvarausta, mutta ajan voi edelleen varata myös puhelimitse.
Kuva: Sari Kihnula

Kaikille 16 vuotta täyttäneille on runsaasti koronarokotusaikoja saatavilla Pyhännällä ja Haapavedellä, tiedottaa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen perusturvajohtaja Ritva Hantula.

– Ensi viikollekin on paljon vapaita aikoja. Pyhännällä on ensi viikolla 15 ja sitä seuraavalle 30 aikaa vapaana. Pyhännän väkimäärään nähden aikoja on vapaana runsaasti, Hantula sanoo.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi on saanut rokotteita Hantulan mukaan hyvin. Enää ei ole ollut pulaa rokotteista.

Koronarokotukset laajenivat Helmessä 4. kesäkuuta, jonka jälkeen rokotusajanvaraus on ollut avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille eli vuonna 2005 syntyneille ja sitä vanhemmille.

Rokotuspäivänä täytyy olla täyttänyt 16 vuotta.

Helmi suosittelee varaamaan rokotusajan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta, johon löytyy linkki Helmen etusivulta. Rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä sähköisessä ajanvarauskalenterissa paikkakunnittain.

– Ilman muuta meiltä voi varata ajan edelleen myös soittamalla, mikäli ei esimerkiksi omista pankkitunnuksia, jotka tarvitsee sähköiseen ajanvaraukseen, muistuttaa Ritva Hantula.

Puhelinajanvaraus on auki maanantaista torstaihin kello 9–15. Rokotusaikoja voivat edelleen varata kaikki riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat.