Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ruukin he­vos­kes­kus suun­nit­te­le­mas­sa muu­tok­sia: Yk­si­tyis­ten he­vo­sil­le voi tulla lähtö – jää­vil­le he­vo­sil­le kaa­vail­laan ak­tii­vi­pi­hat­toa

Yksityisten omistamat hevoset joutunevat jättämään Ruukin hevoskeskuksen tämän vuoden loppuun mennessä. Koulu haluaisi tutkia mahdollisuutta muuttaa koulun tallitoiminta aktiivipihatoksi, jossa hevoset voivat liikkua niille lajityypilliseen tapaan laumassa.

Ruukin hevoskeskus on ollut tänä vuonna tapetilla hevosten kaltoinkohteluepäilysten takia. Koulutuksen järjestäjä, Raahen koulutuskuntayhtymä, on pohtinut ratkaisua tilanteeseen, joskin luonnonvara-alan hevoskoulutusta on haluttu uudistaa jo ennen tätä.

Tiistaina kokoontuva yhtymähallitus saa eteensä ehdotuksen, jonka mukaan hevoskeskuksen raviopetuksessa käytetään vain kuntayhtymän ajohevosia.

Hevoskeskuksessa valmennuksessa ja täysihoidossa olleet yksityisten omistamat hevoset tultaisiin ehdotuksen mukaan irtisanomaan tässä kuussa, ja niiden tulisi jättää hevoskeskus viimeistään vuoden lopussa.

Koulutuskuntayhtymän hallitukselle esitetään, että koulu alkaa tutkia mahdollisuutta järjestää tallitoiminta osittain tai kokonaan aktiivipihattona, jossa hevoset voivat nykyistä enemmän liikkua vapaasti.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin