Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­joen uusi kun­ta­stra­te­gia on tehty työ­ka­luk­si – suun­ni­tel­mal­li­suu­del­la tar­koi­tus edetä kohti hyvää kuntaa

Kunnalla on oltava päämäärä ja sovitut keinot, jolla sinne pyritään. Siikajoen uusi kuntastrategia kiteyttää monet tavoitteet ja keinot napakaksi työkaluksi, jota valtuuston tulisi toiminnassaan noudattaa. Strategian mukaan kunnan missio eli toiminta-ajatus on, että Siikajoella asuu hyvinvoivia ja tyytyväisiä ihmisiä.

Siikajoki

Reilun vuoden verran työn alla ollut Siikajoen uusi kuntastrategia on lopultakin täysin valmis. Valtuusto hyväksyi strategian huhtikuun kokouksessaan pienillä soraäänillä, sillä vasemman laidan puolueiden valtuustoryhmät jättivät eriävän mielipiteen.

Mielipiteessään ryhmät tuovat esille moitteensa siitä, ettei strategiassa mainita moniarvoisuutta, moniäänisyyttä, kulttuuria eikä taidetta.

– Myös kulttuuri ja moniarvoisuus on rakennettu strategian sisälle. Koska tavoitteena oli tehdä työkalu, jossa on kirkastettu teemaa, täytyi kirjoitettua sanomaa typistää, sanoo hallintojohtaja Tiina Hovi.

Ennen kuin Hovi valittiin hallintojohtajaksi, hän valtuutettuna toimi strategiatyöryhmän puheenjohtajana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.