Sii­ka­jo­ki­laak­son pää­toi­mit­ta­ja uusiin haas­tei­siin – Juha Hon­ka­las­ta RAS:n vies­tin­tä­pääl­lik­kö

Siikajokilaakso
Juha Honkala aloittaa ensi vuonna RAS:n ensimmäisenä viestintäpäällikkönä. Arkistokuva
Juha Honkala aloittaa ensi vuonna RAS:n ensimmäisenä viestintäpäällikkönä. Arkistokuva
Kuva: Vesa Joensuu

Paikallislehti Siikajokilaakson päätoimittaja Juha Honkala on valittu Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän (RAS) viestintäpäälliköksi.

Vasta vähän yli nelikymppisellä Honkalalla on vankka toimittajatausta. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt Siikajokilaakson päätoimittajana. Hän on toiminut myös Sotkamo-lehden ja Oulu-lehden päätoimittajana sekä pitkään Raahen Seudun toimittajana.

– Elämässä näköjään tulee joskus yllättäviä käänteitä vastaan. Parikymmentä vuotta paikallislehtityötä tehneenä on mukavaa katsoa, minkä väristä ruoho on aidan toisella puolella. Haaste on mielenkiintoinen, muttei missään nimessä helppo. Paljon saa taas opetella uutta, mikä on aina myös palkitsevaa, Honkala kommentoi.

Viestintäpäällikön virka on kuntayhtymässä uusi. Saloisissa syntynyt ja lähes koko elämänsä Raahessa asunut Honkala on ensimmäinen, joka saa tehtävän hoitaakseen.

– Saimme ilahduttavan paljon eli 14 hyvää hakijaa, tehtäväkuva on laaja ja rekrytoinnissa iso kysymys oli, mitä asioita loppujen lopuksi painotamme. Uskon, että Juha istuu hyvin joukkoomme, hän tuo mukanaan rautaisen ammattitaidon, vankan kokemuksen kriisiviestinnästä sekä paikallistuntemuksen, toteaa kuntayhtymän johtaja Marjukka Manninen.

Kaleva Media käynnistää Siikajokilaaksossa uuden päätoimittajan rekrytoinnin. Näillä näkymin Honkala työskentelee Siikajokilaaksossa ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.