Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Tilaajille

Sii­ka­lat­val­la et­si­tään rat­kai­sua vuok­ra-asun­to­ti­lan­tee­seen – odo­tet­ta­vis­sa pe­riaa­te­pää­tös, miten kunta on mukana asun­to­ra­ken­ta­mi­ses­sa

Siikalatvan alueen vuokra-asuntotarjonta ei ole paras mahdollinen. Ratkaisua asuntotarjonnan parantamiseen etsitään.

Siikalatva

Siikalatvan kunnassa ollaan tietoisia, että siikalatvalaisia on etsinyt itselleen kodin toisaalta tai muuttohaave on tyssännyt, kun paikkakunnalta ei ole löytynyt sopivaa vuokra-asuntoa. Palautetta on tullut, ettei vuokra vastaa asunnon kuntoa tai sopivaa asuntoa ei vain ole tarjolla. Asuntokysyntää on muun muassa Rantsilassa, josta kotia etsii pian valmistuvaan Siklan tehtaaseen töihin tulevat.

– Olen lähestynyt gryndereitä, talonrakentajia, jotka ovat valmiita tuottamaan pientaloja tai rivitaloja. Viesti on ollut, että kunnan pitäisi sitoutua jakamaan riskiä. Vaikka asuntopulaa on, saattaa uusien asuntojen vuokraus tai myynti viedä merkittävän paljon aikaa, selventää tilannetta Siikalatvan kunnan elinkeinojohtaja Jorma Kangas.

Siikalatvalla vuokra-asuntojen korjausvelka on vain kasvanut vuoden aikana, kun Siikalatvan Vuokratalot Oy ajautui konkurssiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.