Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­val­ta tu­liai­si­na Liek­saan yrit­tä­jä­mäis­tä asen­net­ta – Pirre Sep­pä­nen on edel­leen Suomen nuorin nais­kun­nan­joh­ta­ja

Pirre Seppäsen työsuhde Siikalatvan kunnassa alkoi 1. kesäkuuta 2020 ja päättyi 11. helmikuuta 2024 Seppäsen siirtyessä johtamaan 19. helmikuuta alkaen Lieksan kaupunkia.

Siikalatva/Pulkkila

Siikajokilaaksolle henkilöhaastattelua ensimmäisellä työviikollaan kesäkuussa 2020 antaessaan Suomen nuorin naiskunnanjohtaja huokui itsevarmuutta, kehittämisideoita, mutta myös kunnanjohtajan työssä eteen tulevat haasteet olivat jo konkretisoituneet.

– Siikalatvan kunnanjohtajaksi valituksi tuleminen oli minulle upea mahdollisuus. Olin Suomen nuorin naiskunnanjohtaja ja olen muuten sitä edelleen, toteaa Pirre Seppänen.

Seppänen valittiin johtamaan reilun 5 000 asukkaan maaseutupitäjää Helsingin kaupungin palveluksesta. Valintahetkellä Lahdessa kasvanut valtiotieteiden maisteri oli 28-vuotias. Riitti epäilijöitä, jotka arvelivat, että hän lähtee pian maitojunalla takaisin, kun huomaa, mitä on johtaa pientä kuntaa ja asua maalla.

– Kun tuohon aikaan on jo etäisyyttä, luulen, että minua epäilevien mielessä oli kombinaatio: olen nainen, nuori ja Helsingistä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin