Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­van kunnan ti­lin­pää­tös 2,26 mil­joo­nan euroa yli­jää­mäi­nen – lainoja mak­set­tiin viime vuonna pois 2,6 mil­joo­nal­la

Siikalatva

Torstaina kokoontuva Siikalatvan kunnanhallitus saa käsiteltäväkseen 2,26 miljoonan euron ylijäämää osoittavan vuoden 2021 tilinpäätöksen. Edellisen kerran Siikalatvan kunta teki ylijäämäisen tilinpäätöksen vuodelta 2017. Tuolloin ylijäämä oli 65 000 euroa.

– Juuri valmistunut tilinpäätös on vahvasti positiivinen ja tilikauden tulos muotoutui yli kaksi miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Tulos on moniin vuosiin kunnan paras, toteaa kunnanjohtaja Pirre Seppänen.

Siikalatvan kunnalla oli vuodelta 2020 katettavana 1,3 miljoonaa euroa alijäämää johtuen Siikalatvan Vuokratalot Oy:n konkurssista.

– Alijäämä onnistuttiin kattamaan yhdessä vuodessa. Näin ollen kertynyttä ylijäämää kunnalle tulevia vuosia varten jää noin 0,9 miljoonaa euroa. Tällainen puskuri on tärkeä, koska kuntatalous muuttuu radikaalisti vuonna 2023, kun sote siirtyy hyvinvointialueelle ja kunnan tulopohja puolittuu, Seppänen painottaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin