Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­van kun­nan­val­tuus­to äänesti tuu­li­voi­ma­loi­den etäi­syyk­sis­tä – mi­ni­mi­etäi­syys asu­tuk­sen ja voi­ma­loi­den välillä pysyi en­nal­laan

Siikalatva

Valtuutettu Mika Lunkin (kesk.) helmikuun lopulla tekemä valtuustoaloite Uljuan tuulivoimapuiston etäisyydestä asutukseen pääsi pikakäsittelyyn. Lunkin aloite otettiin samansisältöisenä mukana,  kun valtuustossa käsiteltiin viime vuonna tehtyä, mutta edellisessä valtuustossa vuoden 2021 aloitteiden käsittelyn yhteydessä unohtunutta Perussuomalaisten ryhmän tekemää aloitetta. Ryhmä jätti lokakuussa aloitteen, että tuulivoimakaavoituksessa tulisi noudattaa kolmen kilometrin minimietäisyyttä tuulivoimaloiden ja asutuksen välillä.

Kunnanhallituksen esitys oli, että ehdotetun kolmen kilometrin suojavyöhykkeen asettaminen tuulivoiman ja asutuksen välille ei ole kunnan ja maanomistajien edun mukaista eikä tarpeellista.

Suunnitteilla olevissa hankkeissa minimietäisyytenä on käytetty kahta kilometriä asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajan asumiseen käytettäviin kiinteistöihin. Kunnanhallitus esitti valtuustolle, että valtuustoaloitteet eivät anna aihetta toimenpiteisiin ja ne todetaan loppuun käsitellyksi.

Tekninen johtaja Hannu Komu edustaa Siikalatvan kuntaa Tuuli-hankkeessa, jossa etäisyydeksi voimaloista asutukseen on esitetty 1,5 kilometriä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.